Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt, eerst nevel en mist met in het zuiden en oosten eerst nog wat (mot)regen

01 maart 2019 door Jannes Wiersema

Op veel plaatsen is het nevelig of mistig met laaghangende bewolking met vanmorgen in het midden, zuiden en oosten nog af en toe regen of motregen. In de loop van de ochtend verdwijnen nevel en mist van het noordwesten uit, maar blijft het wel tamelijk bewolkt,de grootste kans op wat opklaringen zijn voor de  kustgebieden met soms even wat zon. De middagtemperatuur bedraagt circa 8°C. De wind komt uit noord tot noordwest en is meest matig, aan zee lokaal vrij krachtig. In de zuidelijke helft is de wind aanvankelijk westelijk. In de avond neemt de wind af naar zwak en draait naar west tot zuidwest.

Vanavond en komende nacht is het overwegend bewolkt maar blijft het op de meeste plaatsen wel droog. De minima komen uit rond 4°C, maar in een opklaring kan het kwik dalen naar 1°C. Er staat een zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige zuidwestenwind.

Morgen wordt het een  bewolkte dag en mogelijk valt er hier en daar lichte regen of motregen. Aan het einde van de avond gaat het in het noordwesten harder regenen. De maximumtemperaturen liggen tussen 8°C op de Wadden en lokaal 12°C in het zuiden. De zuidwestenwind neemt toe naar matig, in de avond aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig 3 – 6 Bft.

Vooruitzichten

Uigesproken wisselvallig met vooral op maandag mogelijk zware windstoten.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 08 maart tot en met vrijdag 15 maart

Aanhoudend wisselvallige.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn