Monday 26 February
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en aanvankelijk nevelig of mistig,in het zuiden ook zon.

06 februari 2017 door Jannes Wiersema

Het is op veel plaatsen bewolkt en in de ochtend is het nog nevelig of komt er nog mist voor. Vooral in het zuiden kan de zon vandaag ook af en toe doorbreken. In het noorden kan er lokaal af en toe nog wat lichte (mot)regen vallen. De maxima lopen uiteen van 4°C in het noordoosten tot 7°C in het zuidwesten. De wind komt uit uiteenlopende richtingen en is zwak.

Komende nacht dinsdag is het bewolkt. Vooral in het noordoosten en oosten kunnen enkele opklaringen voorkomen. Tegen de ochtend gaat het in Zeeland licht regenen. De minima variëren van -2°C in het noordoosten tot +4°C in het zuidwesten. De wind is oost tot zuidoosten, in de noordelijke helft en aan zee matig, elders zwak.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

Dinsdagochtend breidt de regen zich uit over de rest van het land, maar het noordoosten blijft droog. In de loop van de middag gaat de regen in het oosten en noordwesten over in (natte) sneeuw. Niet uitgesloten is, dat het plaatselijk wat wit wordt. De middagtemperaturen liggen tussen +1°C in het noorden en +5°C in het zuiden. In sneeuw daalt de temperatuur naar waardes net boven het vriespunt. De wind is oostelijk en de windkracht loopt uiteen van zwak in het zuiden tot vrij krachtig in het Waddengebied en op het IJsselmeer. In de avond neemt de wind in het Waddengebied toe naar krachtig.

Een hoog boven Scandinavie zorgt aan het begin van de periode voor een oostelijke stroming boven onze omgeving. Aan het einde van de week maakt een rug boven de Noordzee vanuit dit hoog verbinding met Azorenhoog. Vanaf zondag krijgen we dan te maken met een hoog boven onze omgeving, met de rugas W-O georienteerd boven ons land.

Vooruitzichten

Zonnige perioden en droog, met koude nachten en overdag temperaturen (ruim) boven nul.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 13 februari tot en met maandag 20 februari

Grote kans (70%) op het aanhouden van het rustige en droge weertype. De temperatuurverwachting is onzeker.

Temperatuur

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn