Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en af en toe lichte regen of motregen.

27 november 2013 door Jannes Wiersema

25Er is ten westen van het aandachtsgebied voortdurend sprake van hogedruk ter hoogte van de 50 N. Daardoor heeft het aandachtsgebied overwegend te maken met een noordwestelijke (boven)stroming. In deze stroming trekt op vrijdag en zaterdag een actievere storing van IJsland naar Denemarken. Volgende week trekken ook in de (noord)westelijke stroming diverse fronten over het aandachtsgebied. In de bovenlucht domineert een groot deel van de tijd een hoogterug ten westen van het aandachtsgebied. De eerdergenoemde storing komt ook in de bovenlucht tot uiting als een afsnoerende hoogtetrog, welke zich via een anticyclonale trekbeweging langs de genoemde hoogterug een afsnoering krijgt in het Middellandsezeegebied

Het is overwegend bewolkt, met in de zuidoostelijke helft nevel of mist, in het zuidwesten komen eerst nog enkele opklaringen voor. Vandaag verloopt verder overwegend bewolkt met af en toe (mot)regen, in het zuidoosten blijft het nevelig. De middagtemperatuur loopt uiteen van 6 graden in het zuidoosten tot 9 graden in het noordwesten van het land. De westenwind is meest matig en aan de kust vrij krachtig.

De nacht naar donderdag verloopt bewolkt en nevelig met van tijd tot tijd lichte regen of motregen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 4 graden in het zuidoosten van het land tot 8 graden langs de kust. De wind is zwak en is boven land zuidwest, langs de kust west tot noordwest.

Donderdag is het bewolkt en vooral in de ochtend valt er af en toe lichte regen of motregen. In de middag wordt het van het noorden uit droger. De maximumtemperatuur ligt rond 9 graden. In de zuidoostelijke helft van het land is de wind zwak uit een westelijk richting. Langs de westkust en in het noorden van het land is de wind matig uit een noordwestelijke richting. (Bron: KNMI)

Vooruitzichten

In het algemeen veel bewolking en af en toe regen.

Vooruitzichten lange termijn
woensdag 04 december tot en met woensdag 11 december

Grote kans (ca. 80%) op wisselvallig herfstweer met temperaturen rond normaal. Kleinere kans (ca. 20 %) op overgang naar een wat kouder wisselvallig weertype.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png?1385530364221

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn