Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en af en toe (mot)regen

16 juli 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag is er veel bewolking aanwezig, hoewel hier en daar een enkele opklaring mogelijk is. Af en toe valt er (mot)regen. Vanochtend vooral in het noorden, vanavond in het zuiden. De middagtemperaturen lopen uiteen van 20°C in het noordelijke kustgebied tot lokaal 24°C in het zuiden. De zuidwestenwind is zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer aanvankelijk vrij krachtig en draait in de loop van de dag naar west.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar maandag is het in de zuidelijke helft bewolkt en valt daar af en toe regen, in de noordelijke helft komen opklaringen voor en kunnen mistbanken ontstaan. De minimumtemperaturen variëren van 10°C in het noorden tot 17°C in het zuiden. De zwakke wind is veranderlijk, in het noorden west- tot noordwestelijk.

Maandag overdag breekt de zon steeds vaker door, in het zuiden kan in de ochtend lokaal motregen vallen. De temperatuur loopt in het noorden op naar 19°C en in het zuiden naar lokaal 24°C. De wind varieert van matig noordwestelijk in het noorden en zwak noordoostelijk in het zuiden.

Vooruitzichten

Woensdag op veel plaatsen rond 30°C, in de loop van de dag onweersbuien. Daarna maxima tussen 18 en 24°C met af en toe regen of een bui. Zaterdag vooral in het zuiden iets warmer.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 23 juli tot en met zondag 30 juli

Wisselvallig en maxima tussen 18 en 24°C.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn