Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en af en toe (mot)regen.

10 januari 2018 door Jannes Wiersema

Het is zwaar bewolkt en er valt lokaal (mot)regen. De maxima liggen vandaag rond 7°C. De zuidelijke wind is zwak, aan de kust matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht

In nacht naar donderdag is er vrij veel bewolking en vooral in het zuiden valt er af en toe (mot)regen. Er zijn ook enkele opklaringen aanwezig, het noordoosten maakt daar de grootste kans op. Op enkele plekken kan er mist ontstaan. De minima lopen uiteen van 1°C in het noordoosten in opklaringen en 5°C in het zuiden. De wind is zuidoostelijk en zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig.

Donderdag overdag blijft het zwaar bewolkt met lokaal enkele opklaringen. Met name in het zuiden valt er af en toe (mot)regen. Op sommige plekken kan er de hele dag mist voorkomen. Het wordt ongeveer 7°C. Er staat een zwakke wind uit uiteenlopende richtingen.

Vooruitzichten

Bewolkt en meest droog, vrijdag kans op mist. De maximumtemperatuur ligt met ca. 6°C rond normaal, de minima liggen meestal enkele graden boven nul. Vanaf maandag wisselvalliger.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 17 januari tot en met woensdag 24 januari

Grote kans (ca. 70%) op een wisselvallig weertype met temperatuur rond of iets boven normaal. Daarnaast is er een 20% kans op een enigszins winters weertype met lichte vorst in de nacht.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn