Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en af en toe (mot)regen. Donderdag af en toe zon, en eerst een bui.

11 oktober 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag overheerst de bewolking. Vooral in het noorden en westen valt er af en toe motregen of regen, in het zuidoosten blijft het overwegend droog en neemt de kans op een enkele opklaring vanmiddag toe. De middagtemperatuur komt uit op een graad of 17. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig, later hard.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht is het overwegend bewolkt en vallen er enkele buien. De minimumtemperatuur ligt rond 13°C. De wind is zuidwest en is matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig tot hard. In de loop van de nacht wordt de wind westelijk en neemt af naar matig. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard, maar neemt in de loop van de nacht wat af.

Morgen is er aanvankelijk in het zuidoosten nog veel bewolking met af en toe regen. In het westen en noorden schijnt de zon af en toe, maar ook daar kunnen vooral in de ochtend nog enkele buien vallen. In de middag zijn er wolkenvelden, maar is ook af en toe ruimte voor de zon. Het is overwegend droog. De middagtemperatuur komt rond 16°C uit. De westelijke wind is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. In de middag wordt de wind overal matig van kracht en in de avond draait de wind naar zuidwest.

Vooruitzichten

Vrij warm tot warm en overwegend droog herfstweer met zonnige perioden.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 18 oktober tot en met woensdag 25 oktober

De eerste dagen vrijwel zeker bovennormale temperaturen met een grote kans (60-70%) op rustig en meest droog weer. De kans op een wisselvallig weertype met middagtemperaturen rond normaal neemt daarna geleidelijk toe naar 50-60%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn