Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en af en toe motregen. Tweede Kerstdag eerst onstuimig

25 december 2017 door Jannes Wiersema

Het is zwaar bewolkt en vooral in de noordelijke helft van het land valt er lokaal motregen. Vanavond klaart het van het zuiden uit deels op. Het is zacht met maximumtemperaturen rond 9°C. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft. Vanavond wordt de wind zuidelijk.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht

Komende nacht begint met enkele opklaringen, maar al snel neemt de bewolking van het westen uit toe. Aan het einde van de nacht gaat het in het westen regenen. De minimumtemperatuur komt uit rond 4°C. De zuidelijke wind is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot hard langs de kust en op het IJsselmeer, 6-7 Bft. In de Limburgse heuvels is er kans op zware windstoten van ongeveer 75 km/u.

Tweede Kerstdag begint met regen, maar van het westen uit klaart het op. Op een enkele bui na wordt het dan droog. De wind draait in de ochtend van het westen uit van zuid naar west en is vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, in het Waddengebied mogelijk even stormachtig, 8 Bft. In de ochtend is er in de kustgebieden kans op zware windstoten van 75-90 km/u. In de middag neemt de wind geleidelijk af naar matig boven land en krachtig langs de kust. De maximumtemperatuur is ongeveer 7°C.

Vooruitzichten

Wisselvallig met vooral op woensdag perioden met regen met daarbij een kleine kans op natte sneeuw. Ook op vrijdag kans op (natte) sneeuw. Aan het einde van de week kans op lichte vorst in de nacht. Volgend weekeinde overgang naar zacht weer.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 01 januari tot en met maandag 08 januari

Grote kans (ca. 80%) op een zacht en wisselvallig weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn