Monday 26 February
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en af en toe motregen,later op de dag ook zon.

25 oktober 2017 door Jannes Wiersema

Het is bewolkt en er valt er zeer lokaal af en toe regen of motregen. In de loop van de dag breekt in het noorden de zon af en toe door. In de loop van de avond kunnen met name in het noorden enkele mistbanken ontstaan. De maximumtemperatuur ligt rond 16°C. De zuidwestelijke wind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard. In de loop van de dag draait de wind overal naar west, neemt boven land af naar zwak tot matig, aan zee naar matig tot vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht blijft het in het zuiden overwegend bewolkt en kan er wat regen of motregen vallen. In de noordelijke helft komen enkele opklaringen voor, hierin kunnen zich mistbanken vormen. De minimumtemperatuur ligt rond 12°C en de west- tot zuidwestenwind is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied matig tot vrij krachtig.

Donderdag overdag is het aanvankelijk in het zuiden nog bewolkt met wat regen. In het noorden is het wisselend bewolkt en overwegend droog. In de loop van de dag verlaat de regen met de bewolking het zuidoosten. De middagtemperatuur komt uit op een 16°C en de wind draait in de loop van de dag naar west tot noordwest en is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied matig tot vrij krachtig.

Vooruitzichten

Af en toe zon en iedere dag kans op wat regen of een enkele bui. Vanaf vrijdag dalende maximumtemperaturen tot iets onder de langjaargemiddelde waarden.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 01 november tot en met woensdag 08 november

Kans (60%) op licht wisselvallig weer met maxima een enkele graad onder de langjaargemiddelde waarden.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn