Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en af en toe (mot)regen,zeer zacht .

06 januari 2014 door Jannes Wiersema

Harde wind en regen

Op de zondag was het op veel plaatsen een prachtige zonnige dag,in de middag raakte het op steeds meer plaatsen vanuit het Zuidwesten uit bewolkt en met 7-8 graden was het nog steeds te zacht voor de tijd van het jaar. In het No bleef het nog lang opgeklard in de avond en begin van de nacht voordat ook daar het bewolkt werd. Daardoor kon het in Groningen nog aardig afkoelen naar ca 3 graden. Later in de nacht overal bewolkt en regenachtig. De wind was matig maar langs de kust bij vlagen hard 3-7 Bft uit het Zw/Zo.

Op deze maandag overheerst de bewolking enĀ  het miezerig met af en toe lichte regen/motregen maar ook droge perioden. Verder is er wat ruimte voor de zon,maar veel zal dat niet zijn want in de middag is het weer bewolkt,met opnieuw regen. In de suptropiche luchtsoort waar we ons nu in bevinden kan het 12 tot 13 graden worden en dat is uitzonderlijk zacht voor de tijd van het jaar. De zuid- tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, kracht 4 tot 5, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, kracht 6 tot 7. In het noordwestelijk kustgebied en de westelijke Waddeneilanden kunnen in de ochtend zware windstoten voorkomen tot rond 75 km/u.

Vanavond is het bewolkt met eerst regen,in de nacht is het wisselend bewolkt met ook opklaringen en overwegend droog.De minimumtemperatuur ligt rond 8 graden.

Dinsdag is het wisselend bewolkt met zon en wolkenvelden en het lijkt zo goed als droog te kunnen blijven.Het opnieuw erg zacht met temperaturen rond 11 graden. De zuidwestenwind blijft stevig doorstaan.

Vooruitzichten

Zacht maar wisselvallig. Aan het einde van deze periode minder zacht maar ook minder wisselvallig.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png?1388986822519

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn