Friday 1 December
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en eerst enkele buien, in de middag opklaringen. Vrij veel wind.

10 november 2017 door Jannes Wiersema

Het is overwegend bewolkt en op de meeste plaatsen droog. In de loop van de ochtend trekken er vanuit het westen enkele buien over het land. In de middag wordt het van het noordwesten uit droog en is er af en toe zon. In het noorden kunnen later enkele buien voorkomen, die in het uiterste noordoosten met korrelhagel en onweer gepaard kunnen gaan. Maxima liggen rond 11°C. De zuidwestelijke wind draait naar west tot noordwest en neemt in kracht toe. Boven land komt een matige tot vrij krachtige wind te staan, aan de kust en op het IJsselmeer wordt de wind krachtig tot hard. Langs de noordkust kunnen in de middag en avond zware windstoten rond 80 km/u voorkomen.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

In de nacht naar zaterdag zijn er wolkenvelden en komen er vooral in het midden en noorden enkele buien voor, in het noorden mogelijk met korrelhagel. De minimumtemperatuur komt uit op een graad of 6. De matige, aan zee (vrij) krachtige wind is westelijk en draait landinwaarts naar zuidwest.

Zaterdag overdag is het wisselend bewolkt met enkele buien. De middagtemperatuur komt uit op circa 9°C. De wind draait in de loop van de dag van zuidwest naar noordwest en is overwegend matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig.

Vooruitzichten

In het weekeinde buiig en fris. Daarna afnemende neerslagkansen en middagtemperaturen oplopend naar circa 10 graden.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 17 november tot en met vrijdag 24 november

Waarschijnlijk (80% kans) een wisselvallig weertype met temperaturen die geleidelijk dalen naar iets beneden normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn