Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en enige tijd regen, in het noorden eerst mist

17 december 2018 door Jannes Wiersema

Er is veel bewolking en in het noorden is het in de ochtend nevelig of mistig. Een gebied met regen ligt boven het midden en trekt vandaag noordoostwaarts over het land. In het uiterste zuidwesten wordt het al droog en daar trekken vanmiddag opklaringen het land binnen. De maximumtemperatuur ligt rond 7°C. De wind is zuidoost, maar draait van het zuidwesten uit naar zuidwest en is matig, aan de westkust (vrij) krachtig.

Komende nacht zijn er aanvankelijk brede opklaringen, maar op veel plaatsen ontstaat er lage bewolking en plaatselijk ook mist. In het noordoosten kan er aan het begin van de nacht lokaal nog wat(mot)regen vallen. De minimumtemperaturen komen uit tussen 2°C in het binnenland en 5°C aan de kust. De wind is zuidelijk en meest matig.

Morgen overdag is het in de ochtend nog bewolkt. In de loop van de middag klaart het van het zuiden uit op en komt de zon op steeds meer plaatsen te voorschijn. Het is overal droog en de maximumtemperatuur wordt zo’n 7°C. De wind is zuidoostelijk en is matig, aan zee trekt deze aan naar vrij krachtig, mogelijk krachtig.

Vooruitzichten

Vrij veel bewolking en met zo nu en dan wat regen. Middagtemperaturen rond 7 graden.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 24 december tot en met maandag 31 december

Aanvankelijk grote (80%) kans op wisselvallig weer met temperaturen rond of boven normaal. Daarna een geleidelijk toenemende kans op een droog weertype bij temperaturen rond of iets onder normaal.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn