Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en lokaal wat lichte (mot)regen, vanmiddag in het noorden zon.

23 maart 2019 door Jannes Wiersema

Vanochtend is er veel bewolking en nevelig. Een zone met plaatselijk lichte (mot)regen trekt in de loop van de dag van het noordwesten naar het zuidoosten. Vanmiddag komt in het noorden de zon tevoorschijn, later in de middag ook in het midden, hoewel er dan nog sluierbewolking aanwezig blijft. De wind is zwak tot matig en komt eerst uit het zuidwesten. Van het noorden uit draait de wind in de loop van de dag naar een noordelijke richting. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 10°C in het noorden tot lokaal 14°C in het zuidoosten.

Komende nacht is het in het zuiden bewolkt en nevelig, wellicht valt daar nog wat lichte regen. Elders zijn er brede opklaringen en kunnen er plaatselijk mistbanken ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van -2°C plaatselijk in het (noord)oosten tot 5°C in het uiterste zuiden. De wind is overwegend zwak uit een noordelijke richting.

Morgen overdag trekt de bewolking ook in het zuiden weg en wordt het overal zonnig. Het blijft droog met een zwakke tot matige west- tot noordwestenwind. De middagtemperatuur loopt uiteen van 9°C langs de noordkust tot 12°C in het zuidoosten.

Vooruitzichten

Maandag vrij veel wind en kans op wat regen of een bui, verder vrijwel droog. De maximumtemperaturen liggen rond de 9°C, later in de week oplopend naar zo’n 13°C

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 30 maart tot en met zaterdag 06 april

Ongeveer 50% kans op het aanhouden van het overwegend droge weertype. Er is ook ongeveer 50% kans op een overgang naar een wisselvallig en koel weertype.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn