Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en perioden met (mot)regen.

06 december 2018 door Jannes Wiersema

Het is bewolkt vandaag met af en toe lichte (mot)regen,vanavond  gaat de regenen intensiveren. Met een middagtemperatuur van 12°C is het zacht. De wind is zuidwestelijk en matig, aan de kust neemt de wind in de loop van de dag toe naar vrij krachtig, vanavond naar krachtig 3 – 6 Bft.

Ook komende avond,nacht en morgen  blijft het bewolkt en regent het geruime tijd. Met name in het midden en zuiden van het land zijn er overdag ook droge perioden. In de middag trekt een zone met intensievere regen oostwaarts over het land, waarna enkele opklaringen volgen. Er komen dan echter ook nog enkele buien voor, met daarbij in de avond vooral in de kustgebieden kans op korrelhagel en onweer. Zowel in de nacht als overdag schommelt de temperatuur rond 11°C. De matige, aan zee (vrij) krachtige zuidwestenwind neemt vrijdag overdag toe naar vrij krachtig boven land en krachtig tot hard aan zee 5 – 7 Bft. Daarbij kunnen er in het noordwestelijk kustgebied zware windstoten tot ca. 80 km/uur optreden. In de loop van de dag draait de wind naar west.

Vooruitzichten

In het weekend vrij zacht en wisselvallig. Begin volgende week kouder en een afnemende neerslagkans.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 13 december tot en met donderdag 20 december

Aanvankelijk waarschijnlijk vrij koud en overwegend droog. Vanaf het einde van volgende week neemt de kans op een natter en minder koud weertype snel toe naar ca. 60%.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn