Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en perioden met regen.

10 februari 2019 door Jannes Wiersema

Het is  bewolkt en zijn er perioden met regen. In de loop van de middag krijgt de neerslag een meer buiig karakter. Onweer is daarbij niet uitgesloten. Pas in de loop van de avond wordt het van het westen uit droger,met mogelijk wat opklaringen. De maximumtemperatuur ligt rond 10°C en deze wordt al in de loop van de ochtend bereikt. De wind is zuidoost en matig. Boven het noorden wordt de wind in de ochtend zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen. Van het zuiden uit draait de wind naar een westelijke richting en neemt tijdelijk toe naar vrij krachtig, aan de zuidwestkust naar krachtig. In de loop van de middag draait de wind naar het noordwesten en wordt matig boven land en (vrij) krachtig aan de kust, in de avond aan zee mogelijk hard.

Komende nacht wordt het van het (noord)westen uit geleidelijk overwegend droog en volgen er brede opklaringen. In de loop van de nacht raakt het in het noorden weer bewolkt en kan er daar wat lichte regen vallen. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 5°C in de kustgebieden tot lokaal 2°C in het zuidoosten. De noordwestenwind neemt geleidelijk iets af en wordt landinwaarts matig, in de kustgebieden en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Morgen trekt een gebied met bewolking en af en toe wat regen zuidwaarts over het land. In de middag blijft het op de meeste plaatsen droog en wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af. De maximumtemperaturen liggen rond 7°C. De wind blijft noordwest en is matig, in de kustgebieden en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Vooruitzichten

Zonnige perioden en droog. Overdag temperaturen rond een graad of 10, later in de week in de nacht kans op vorst.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 17 februari tot en met zondag 24 februari

Aanvankelijk grote kans (90%) op rustig en droog weer met temperaturen rond normaal, later in de periode een wat toenemende kans (30%) op wisselvallig en zacht weer

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn