Tuesday 23 April
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en perioden met regen, toenemende wind met kans op zware windstoten.

07 maart 2019 door Jannes Wiersema

Het is bewolkt en het regent in een groot deel van het land. De matige wind komt uit het zuidoosten, draait van het zuiden uit overal naar zuidwest en neemt daarbij snel toe naar vrij krachtig tot krachtig. In Limburg is de komende uren kans op zware windstoten rond 75 km/uur. Later in de ochtend wordt het droog en breekt de zon af en toe door, maar er kan dan wel een enkele bui tot ontwikkeling komen. Ook neemt de wind landinwaarts wat af. De temperatuur loopt op naar ongeveer 10°C. In de loop van de middag en avond neemt de zuidwestelijke wind weer toe. Boven land wordt deze (vrij) krachtig, langs de kust en boven het IJsselmeer hard tot stormachtig, 7-8 Bft met in de kustgebieden kans op zware windstoten van 75-90 km/uur. In de avond trekt een nieuw neerslaggebied zuidoostwaarts over het land.

Komende nacht is het bewolkt en regent het af en toe. De minimumtemperatuur ligt rond de 7°C. De wind is westelijk en vrij krachtig tot krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer hard tot stormachtig, 7-8 Bft. In het noordelijk kustgebied is er nog kans op zware windstoten van 75-90 km/uur.

morgen is er vrij veel bewolking, maar ook wat ruimte voor de zon. Een enkele bui is mogelijk. De temperatuur loopt op naar ongeveer 9°C. De westelijke wind neemt in de loop van de dag af naar matig, aan de kust van vrij krachtig.

Vooruitzichten

Regelmatig regen of buien en vooral in het weekend ook redelijk veel wind met temperaturen overdag die rond de normale waarde voor de tijd van het jaar liggen, in de nachten ruim erboven.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 14 maart tot en met donderdag 21 maart

Vrij grote kans (ca. 70%) op het voortduren van het wisselvallige weertype.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn