Tuesday 23 April
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en regen (motregen).

26 januari 2019 door Jannes Wiersema

Het is bewolkt en vooral in het noorden perioden met regen of motregen,de zien zien we niet of nauwlijks. Met temperaturen van rond de 8°C vanmiddag is het aanmerkelijk zacht geworden vergeleken met de afgelopen dagen.  De zuidwestelijke wind is boven land meest matig, aan zee en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig,mogelijk eerst bij vlagen nog hard 4 – 7 Bft. In de avond neemt de wind in de westelijke kustprovincies opnieuw toe naar vrij krachtig, aan zee naar krachtig tot hard, 6-7 Bft.

In de avond en komende nacht blijft het bewolkt en valt er af en toe (buiige) regen. De minimumtemperatuur daalt naar ca 6°C.  De wind is in het binnenland matige, soms vrij krachtig uit het zuiden neemt geleidelijk af naar zwak tot matig terwijl boven het IJsselmeer en aan de kust de wind afneemt van krachtig tot aan zee hard naar vrij krachtig 4 – 7 Bft.

Morgen veranderd er weinig in het huidige weerbeeld de bewolking overheerst en er valt af en toe regen. De maximumtemperatuur ligt rond 7°C. In de ochtend ruimd de overwegend matige wind naar west tot zuidwest en neemt in het westen toe naar vrij krachtig, aan zee krachtig. In de middag en avond trekt de wind langs de zuidwestkust verder aan en wordt daar stormachtig, mogelijk storm, 9 Bft. Bovendien kunnen daar dan zware windstoten voorkomen tot ca. 90 km/uur. Boven land wordt de wind in het zuiden vrij krachtig tot krachtig. Boven het noorden wordt de wind zwak tot matig uit west tot zuidwest.

Vooruitzichten

Wisselvallig weertype met van tijd tot tijd neerslag, vanaf dinsdag ook kans op (natte) sneeuw. De temperaturen liggen vanaf dinsdag iets beneden het langjarig gemiddelde met ’s nachts kans op lichte vorst.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 02 februari tot en met zaterdag 09 februari

Waarschijnlijk een licht wisselvallig weertype met temperaturen rond of iets beneden het langjarig gemiddelde.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn