Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en regenachtig

22 maart 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend trekt er regen zuidoostwaarts over het land. In het noorden komt lokaal mist voor. In het zuidoosten kan er vanochtend natte sneeuw vallen, maar gladheid levert dit niet op. Van het noordwesten uit wordt het droger, maar er blijft echter tamelijk veel bewolking aanwezig en soms kan er nog lichte motregen vallen. Het wordt ongeveer 9°C, maar in het Waddengebied blijft het kwik steken bij 5°C. De west- tot zuidwestenwind draait naar west tot noordwest en is matig. Aan zee is de wind in de ochtend nog (vrij) krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

In de avond en nacht naar vrijdag is het aanvankelijk nog zwaar bewolkt en vooral in het oosten kan nog wat motregen vallen. Vanuit het westen komen er enkele opklaringen binnen en wordt het droog. Vooral in de noordoostelijke helft van het land is er kans op mist(banken). De temperatuur daalt naar 4°C. De wind draait naar het zuidwesten en neemt boven land af naar zwak tot matig.

Vrijdag overdag begint nevelig met hier en daar zon maar al snel neemt, van het westen uit, de bewolking weer toe. In het noordoosten en oosten is er aanvankelijk kans op mist(banken). Vooral in het noorden kan wat lichte motregen vallen. De zuidwestenwind neemt toe naar matig, aan zee (vrij) krachtig en de middagtemperatuur ligt rond 8°C.

Vooruitzichten

Maxima rond of onder normaal. Vooral zondag- en maandagochtend kans op mist en lichte vorst. Na het weekend geleidelijk meer wind en toenemende neerslagkansen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 29 maart tot en met donderdag 05 april

Wisselvallig. De kans op maxima boven normaal neemt toe naar 30%.

foto van Jannes Wiersema.

BRON:KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn