Tuesday 23 April
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en regenachtig, van het westen uit droger.

30 januari 2017 door Jannes Wiersema

Het is zwaar bewolkt en regenachtig, vanochtend wordt het van het westen uit langzaam droger. In het oosten wordt het pas in de loop van de middag droog. Verder blijft het overal zwaar bewolkt en nevelig, lokaal is mist niet geheel uitgesloten. De middagtemperaturen lopen uiteen van 3°C in het noorden tot 8°C in het zuiden. De wind is in de ochtend matig en komt uit richtingen tussen zuid en zuidoost. Gedurende de middag en avond draait de wind overal naar richtingen tussen noord en noordwest. De wind is dan matig, in het Waddengebied vrij krachtig.

Weather map Waarschuwing land 0 new

In de nacht naar dinsdag is het overwegend bewolkt en droog. Lokaal zou een enkele opklaring ontstaan. De minima komen uit rond +1°C, in een opklaring daalt de temperatuur naar -1°C, met lokaal kans op gladheid als gevolg van bevriezing van natte wegen. Bovendien zou er plaatselijk een ondiepe mistbank kunnen ontstaan. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen.

Ook dinsdag overdag is het meest bewolkt en zijn opklaringen schaars. In de loop van de middag zou de zon nog even tevoorschijn kunnen komen. Het blijft vrijwel overal droog. De middagtemperatuur ligt rond 4°C. De wind is aanvankelijk zwak en veranderlijk, maar krijgt vanaf de middag steeds meer een zuidoostelijke richting. In de avond trekt de wind aan naar matig, met uitzondering van het oosten.

Vooruitzichten

Aanvankelijk zeer zacht met middagtemperaturen boven 10 graden en ’s nachts ruim boven nul. Verder af en toe regen, maar vooral op donderdag en vrijdag ook droge momenten. In het weekeinde van 4 en 5 februari nemen neerslagkans en wind toe. Het blijft daarbij zacht voor de tijd van het jaar.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 06 februari tot en met maandag 13 februari

Grote kans op wisselvallig weer met van tijd tot tijd regen en kans op veel wind. Later neemt de wisselvalligheid mogelijk weer wat af. Temperaturen iets boven normaal, in de nachten neemt de kans op nachtvorst geleidelijk wat toe.

Temperatuur

Neerslag over voorgaande 6 uur

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn