Monday 26 February
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en regenachtig, vanaf donderdagmiddag zware windstoten.

22 februari 2017 door Jannes Wiersema

Er is er veel bewolking en zijn er perioden met regen. In het zuiden en midden kan lokaal 20-30 mm regen vallen. Langs de zuidwestkust kan vanavond mist voorkomen. In de middag wordt het in het noorden tijdelijk droog en mogelijk breekt daar de zon af en toe door. De middagtemperaturen komen uit tussen 7°C op de Wadden en 11°C in het zuiden. De west- tot zuidwestenwind is vrij krachtig tot krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard. In de loop van de dag neemt de wind met name boven het noorden van het land iets af.

  Kaart verwachtingen vandaag dag

In de nacht naar donderdag is er veel bewolking en de regen breidt zich weer verder naar het noorden toe uit. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 6°C in het noorden tot 10°C in het zuiden van het land. De zuidwestelijke wind is matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig tot hard. In het noorden van het land staat in het algemeen (iets) minder wind.

Donderdag overdag regent het van tijd tot tijd en met een middagtemperatuur van rond de 9°C is het zacht. Verder wordt het met name in de middag en avond onstuimig. Aan de westkust is er kans op (zware) storm uit zuidwest tot west, boven land wordt de wind krachtig tot hard. Bovendien komen er (zeer) zware windstoten voor van 75-100 km/uur landinwaarts tot 100-130 km/uur aan de westkust.

Vooruitzichten

Wisselvallig. Temperaturen normaal of boven normaal. In de nacht naar zaterdag en zaterdagochtend kans op lichte vorst.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 01 maart tot en met woensdag 08 maart

Afnemende neerslagkansen en waarschijnlijk temperaturen boven normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn