Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en regenachtig,in het Noorden droog en af en toe zon

18 maart 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag  wordt het van het westen uit op steeds meer plaatsen droog, een enkele lichte bui blijft wel mogelijk. Er blijft veel bewolking aanwezig maar in het Noorden ook gereged de zon en in de avond gaat het opnieuw enige tijd regenen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 10°C in het noorden tot 13°C plaatselijk in het zuiden. De west- tot noordwestenwind waait in de ochtend stevig door, boven land matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig. In de middag neemt de wind tijdelijk af naar overwegend matig, maar in de avond neemt deze in het zuidwestelijk kustgebied weer toe naar (vrij) krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de avond en nacht naar zondag blijft het meest bewolkt en regent het van tijd tot tijd. De minima lopen uiteen van 5°C in het noordoosten tot 10°C in het zuiden. De wind wordt overal zuidwest tot west en neemt overal toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust naar krachtig.

Zondag overdag blijft het wederom bewolkt en vooral in de oostelijke helft van het land kan wat lichte regen of motregen vallen. De maximumtemperatuur ligt rond 12°C. De wind is zuidwest tot west en neem toe naar vrij krachtig tot krachtig, aan zee krachtig tot hard.

Vooruitzichten

Eerst wisselvallig en overwegend bewolkt, vanaf halverwege de week geleidelijk meer zon en droger. Maximumtemperaturen rond 11°C, minima later in de week iets boven nul.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 25 maart tot en met zaterdag 01 april

Aanvankelijk grote kans (80%) op een droog weertype met geregeld zon. Eerst temperaturen rond normaal, later waarschijnlijk warmer.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn