Wednesday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en van het westen uit regen. Ook dinsdag regenachtig.

20 november 2017 door Jannes Wiersema

Het is bewolkt en het gaat van het westen uit regenen. De temperaturen liggen tussen 3 graden in Limburg en 8 graden langs de kust en stijgen langzaam in de loop van de ochtend. De wind is zuidwestelijk, matig, aan de kust vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de loop van de middag en in de avond kan de neerslag met name in het westen en zuiden buiig van karakter worden. In de loop van de avond wordt het van het westen uit op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur varieert van 6°C in het noordoosten tot 11°C in het westen. De wind draait naar een zuidelijke richting en is matig van kracht, langs de kust krachtig. In de avond draait de wind naar west.

In de nacht naar dinsdag is het bewolkt en valt er af en toe wat lichte (mot)regen. In het noorden is mist niet geheel uitgesloten. De temperatuur ligt rond 10 °C bij een matige, langs de kust vrij krachtige westenwind. In het uiterste noorden kan de wind zwak en veranderlijk kunnen.

Ook dinsdag overdag verloopt grijs en regenachtig, pas in de loop van de middag en avond wordt het van het zuidwesten uit droog. Op veel plaatsen valt er tot en met dinsdagavond 10-20 mm regen. De zuidwestelijke wind neemt in de loop van de dag toe naar matig boven land en krachtig langs de kust en boven het IJsselmeer. Met een middagtemperatuur van circa 12°C is het zacht voor de tijd van het jaar.

Vooruitzichten

Meest bewolkt. Aan het einde van de week regen, daarna perioden met zon afgewisseld door buien. Eerst zacht, in het weekeinde temperaturen rond normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 27 november tot en met maandag 04 december

Grote (90%) kans op aanhoudend wisselvallig weer met temperaturen rond of boven normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

 

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn