Tuesday 23 April
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en van het zuidwesten uit regen.

23 december 2018 door Jannes Wiersema

De dag begint droog, maar de bewolking wordt dikker en in de loop van de ochtend gaat het in het zuidwesten regenen. De regen, die soms wat buiig van karakter is, breidt zich verder over het land uit. De temperatuur blijft rond 8°C steken. Er staat een matige zuidwestenwind, maar in de middag wordt de wind in het midden en zuiden van het land zwak en veranderlijk. In de loop van de avond wordt de wind overal zwak noord tot noordwest.

Vanavond en komende nacht trekt de neerslag geleidelijk zuidwaarts weg. Van het noorden uit breiden enkele opklaringen zich uit over het land, maar in de kustprovincies kan dan nog wel een enkele losse bui van zee binnendrijven. De minima komen uit op ca. 3°C. Er staat een zwakke noordelijke wind.

Morgen zijn er wolkenvelden maar is er ook ruimte voor de zon en blijft het op de meeste plaatsen droog. De maxima lopen uiteen van 6°C in het noordoosten tot 9°C in het zuidwesten. De wind is zwak en komt meest uit een noordelijke richting.

Vooruitzichten

Rustig en overwegend droog weertype. Op Eerste Kerstdag is er nog ruimte voor de zon, de rest van de week overheerst de bewolking. De temperatuur ligt in de nacht meestal boven nul en overdag rond 7°C.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 30 december tot en met zondag 06 januari

Grote kans (ca. 80%) op een rustig en droog weertype. De kans op temperaturen rond of boven het langjarig gemiddelde bedraagt ca. 80%, de kans op een kouder weertype bedraagt ca. 20%.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn