Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en vanuit het westen regen(buien)

26 september 2019 door Jannes Wiersema

Het is op de meeste plaatsen bewolkt en vanochtend gaat het van het westen uit regenen. In de middag regent het op veel plaatsen, later in de middag en ’s avonds trekt nog een gebied met buien van west naar oost. In de avond wordt het van het westen uit vrijwel droog en klaart het op. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 17°C. De zuidwestenwind is matig, aan de kust vrij krachtig, aan de westkust geleidelijk krachtig, in het zuidwesten mogelijk hard.

Komende nacht blijft het in het zuidoosten nog enige tijd regenachtig. Elders komen enkele opklaringen voor en met name in de kustgebieden komen enkele regenbuien voor. De minima komen uit rond 14°C. De wind is zuidwestelijk en matig, aan de westkust en boven het IJsselmeer vrij krachtig.

Morgen is het wisselend bewolkt en in de kustprovincies komen enkele buien voor. In de middag en avond breiden de buien zich verder landinwaarts uit. In het westen en noorden kan er bij buien dan ook onweer en korrelhagel voorkomen. De meeste buien komen in de noordwestelijke helft van het land voor. De maximumtemperatuur komt uit rond 17°C. De zuidwestelijke wind is meest matig, aan de westkust en boven het IJsselmeer vrij krachtig. In de avond is er langs de westkust bij buien kans op (zware) windstoten rond 75 km/uur.

Vooruitzichten

Perioden met regen. Vooral zondag veel regen en vrij veel wind. Aanvankelijk middagtemperaturen die normaal zijn voor de tijd van het jaar, maar na het weekeinde dalend naar waardes iets onder normaal.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Donderdag 03 oktober tot en met Donderdag 10 oktober

De neerslagkansen nemen af naar 50-60% en de temperaturen liggen overdag rond of iets onder normaal. Geleidelijk meer zon.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn