Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en vooral in het noorden mogelijk wat lichte regen.

03 november 2017 door Jannes Wiersema

Het is half tot zwaar bewolkt en vooral in het zuiden is het nevelig, in het noorden kan zeer lokaal wat lichte regen vallen. De nevel zal in de loop van de ochtend geleidelijk verdwijnen. In de loop van de dag komt er van het zuidwesten uit geleidelijk meer ruimte voor de zon. Het blijft op de meeste plaatsen droog en de maximumtemperatuur ligt rond 12°C. De wind wordt zuidelijk en neemt toe naar zwak tot matig, langs de kust soms vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar zaterdag neemt van het zuidwesten uit de bewolking geleidelijk toe. In de noordelijke helft van het land kan er eerst nog nevel of een enkele mistbank ontstaan. In de loop van de nacht kan in het westen soms wat lichte regen vallen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 4°C in het noordoosten tot 8°C in het zuidwesten van het land. De wind draait naar zuid tot zuidoost.

Zaterdagochtend breekt van het zuiden uit de zon door. In de loop van de middag neemt de bewolking van het westen uit weer toe en trekt een gebied met buiige regen van west naar oost over het land. De middagtemperatuur ligt tussen de 13°C in het noorden en 16°C in het zuidoosten van het land. De wind draait geleidelijk naar zuidwest en neemt daarbij toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust naar krachtig tot hard. In de avond draait de wind naar west tot noordwest.

Vooruitzichten

Op zondag wisselend bewolkt met enkele buien, na het weekeinde droog en geleidelijk meer zon. Later volgende week weer kans op een bui. Temperaturen rond of iets beneden normaal met in de nacht naar dinsdag kans op vorst in de nacht.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 10 november tot en met vrijdag 17 november

Grote kans op een wisselvallig weertype met temperaturen rond normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn