Thursday 29 February
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en vooral in het westen mist,In Groningen ook opklaringen

11 januari 2018 door Jannes Wiersema

Het is vrijwel overal bewolkt en nevelig met vooral in het westen ook (dichte) mist. Zeer lokaal valt er nog wat motregen. Op sommige plekken zou de zon nog even kunnen doorbreken, maar er zijn ook plaatsen waar de mist hardnekkig is. Later vanmiddag kan mist vanuit Duitsland het noordoosten bereiken. De maximumtemperaturen variëren tussen 3°C in hardnekkige mist tot lokaal 8°C in het midden en zuiden indien de zon nog even doorbreekt. De zwakke wind is overwegend oostelijk, in de loop van de dag draait de wind naar noordoost tot noord.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

Komende nacht is het nevelig en komt er op veel plaatsen ook (dichte) mist voor. In het uiterste noorden kan er wat lichte regen of motregen vallen. De minimumtemperatuur ligt rond 2°C. Er staat een zwakke wind uit noord tot noordwest.

Vrijdag overdag zal de mist maar langzaam oplossen en blijft het nevelig. Soms kan er nog wat motregen vallen. De maximumtemperatuur ligt rond 5°C. Er staat een zwakke veranderlijke wind. In het noorden wordt de wind zwak tot matig uit een oostelijke richting.

Vooruitzichten

Aanvankelijk rustig, droog, maxima rond normaal en gedurende het weekeinde lichte vorst in de nachten en ochtenden. Vanaf maandag overgang naar een weertype met veel wind, regen en vanaf dinsdag mogelijk ook natte sneeuw. Over het algemeen liggen de maxima rond normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 18 januari tot en met donderdag 25 januari

Geleidelijk afnemende wind en neerslagkansen. De maxima liggen met 60% waarschijnlijkheid tussen 5 en 10°C, maar de kans op maxima beneden het langjarig gemiddelde en lichte vorst in de nachten en ochtenden neemt langzaam toe naar circa 30%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn