Saturday 9 December
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en vrij veel wind, later regen. Dinsdag perioden met zon en droog.

29 januari 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag is er veel bewolking, al zou de zon op een enkele plek even kunnen doorbreken. Plaatselijk valt lichte motregen. Begin van de middag bereikt een actief regengebied het noordwesten en dit gebied breidt zich gedurende de middag over de rest van het land uit. Het is zacht met maxima tussen 9°C in het noorden en 12°C in het zuiden. De vlagerige zuidwestelijke wind is in het algemeen vrij krachtig tot krachtig. In de kustgebieden is de wind krachtig tot hard met vooral vanmiddag lokaal soms (zware) windstoten tot rond 75 km/uur. De wind draait in de loop van de middag en avond naar noordwest en neemt af naar matig boven land en (vrij) krachtig langs de kust.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

Vanavond wordt het van het noordwesten uit droog en klaart het op. Komende nacht wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. In het uiterste zuiden zou een mistbank kunnen ontstaan. De temperatuur daalt landinwaarts in langdurige opklaringen naar waarden net boven het vriespunt, met vorst aan de grond. De zuidwestenwind neemt verder af en wordt zwak tot matig.

Dinsdag overdag blijft het droog en zijn er perioden met zon. De maximumtemperatuur is ongeveer 8°C. Er staat een zwakke tot matige, langs de kust later vrij krachtige zuidwestenwind.

Vooruitzichten

Onbestendig met geregeld regen of enkele buien, afgewisseld door zon. Donderdag en vrijdag krijgen de buien mogelijk een winters karakter.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 05 februari tot en met maandag 12 februari

Ongeveer 70% kans op overgang naar een overwegend droog weertype met temperaturen op of onder het langjarig gemiddelde. Ongeveer 30% kans op een zacht weertype met af en toe regen.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn