Tuesday 23 April
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en vrijwel overal droog. Vanavond in het (zuid)westen kans op regen

22 januari 2014 door Jannes Wiersema

21Tussen lagedruk tussen IJsland en Schotland en hogedruk boven Rusland en Scandinaviƫ, staat straffe Zo wind. De aangevoerde lucht is vochtig, maar met een meer oostenwind ook flink koud aan het worden. Fronten lopen stuk op dit Hogedruk bolwerk (frontenkerkhof) .

Vandaag blijft meest bewolkt, op een enkele opklaring in het westen na. Pas in de avond kan er in het zuidwesten weer lichte regen vallen. De middagtemperaturen lopen uiteen van +2 in het noordoosten tot +6 in het zuidwesten. De zuidoostelijke wind is zwak tot matig.

In de nacht naar donderdag kan er op meer plaatsen af en toe lichte regen vallen. De minima variƫren van +1 in het noordoosten tot +4 aan zee. De wind is zuidoostelijk en zwak, in de kust provincies matig.

Donderdag overdag laat een zelfde beeld zien. Het is meest bewolkt en van tijd tot tijd regent het. De middagtemperaturen lopen uiteen van +3 in het noordoosten tot +7 in het zuidwesten. De matige zuidoostelijke wind wordt later op de dag in het westen westelijk.

Vooruitzichten

In het algemeen veel bewolking en iedere dag wel wat neerslag. Temperaturen overdag enkele graden boven nul, ’s nachts soms lichte vorst.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png?1390368857814

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn