Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt, in Limburg eerst af en toe regen, lokaal mist.

05 oktober 2013 door Jannes Wiersema

bewolktOns land bevindt zich in warme en vochtige lucht. Een golvend front ligt noord-zuid georiënteerd ten oosten van ons land. Een actieve golf in dit front ligt boven de Ardennen en trekt naar het westen van Duitsland. Een volgende golf ligt boven midden Frankrijk. Daarachter stroomt drogere lucht binnen en bouwt zich een rug op boven ons land. Op zondag ligt de rugas dan boven onze omgeving.

Vanochtend is het bewolkt en het is eerst nog nevelig; in het midden en oosten van het land komt lokaal ook mist voor. In Limburg valt af en toe regen. Vanmiddag overheerst de bewolking, met name in de oostelijke helft van het land kan wat lichte regen of een lichte bui vallen. In het noordwesten komt de zon in de middag af en toe tevoorschijn. De maximumtemperatuur ligt rond de 18 graden. De wind draait van zuidwest naar een noordwestelijke richting en is zwak tot matig.

Komende nacht zijn er opklaringen en kan er op veel plaatsen nevel en mist ontstaan. De minimumtemperatuur wordt 9 tot 12 graden. De wind is zwak uit uiteenlopende richtingen, aan de kust staat een zwakke tot matige westelijke wind.

Zondag overdag kan de mist hier en daar hardnekkig zijn. ’s Middags lost de mist op de meeste plaatsen op en komt er mogelijk ruimte voor de zon, hoewel er ook uitgestrekte wolkenvelden zullen zijn. De temperatuur loopt bij zonneschijn op naar 17 of 18 graden, in hardnekkige mist blijft de temperatuur bij een graad of 14 steken. De wind wordt overwegend westelijk en blijft zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Een zwakke hoogterug ligt over onze omgeving, boven Zuid-Europa ligt een hoogtelaag. In de loop van de week trekt de rug over ons land naar Scandinavië. Vanaf het volgende weekeinde komt ons land dan weer meer onder invloed van een hoogtetrog vanaf de Oceaan. Aan de grond bevindt zich de hele komende week een rug van hogedruk over onze omgeving. Aan het eind van de week komt deze boven de Baltische Staten te liggen en vanaf het einde van volgend weekeinde lijken storingen dichter bij ons te kunnen komen. Tot die tijd rustig herfstweer.

Vooruitzichten

Rustig en droog weer met in de nachten en ochtenden kans op mist. Middagtemperaturen rond 17 graden. Aan het einde van de week toenemende onzekerheid in de temperatuursverwachting.

Vooruitzichten lange termijn
zaterdag 12 oktober tot en met zaterdag 19 oktober

Aanvankelijk grote kans op het aanhouden van het droge en rustige weertype. Aan het eind van de periode toenemende kans op wisselvallig weer. Grote kans op temperaturen rond of iets onder de normale waarden voor de tijd van het jaar.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn