Tuesday 23 April
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt met af en toe regen of motregen, vanmiddag vanuit het westen droog.

13 maart 2018 door Jannes Wiersema

Het is bewolkt en regenachtig, met op veel plaatsen nevel, de eerste uren op een enkele plaats mist. In de loop van de middag beperkt de meeste neerslag zich tot het oosten en zuidoosten, elders kan dan nog een enkele lichte bui voorkomen. Het blijft overal bewolkt. De maximumtemperatuur komt uit op ongeveer 7°C, op de Wadden iets lager. De wind wordt overal noordwestelijk en is meest matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Het blijft droog. In opklaringsgebieden kunnen enkele mistbanken ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van rond het vriespunt in brede opklaringen en 5°C daar waar het bewolkt blijft. Er staat een zwakke tot matig wind uit richtingen tussen noordwest en zuidwest.

Morgenochtend lossen eventuele mistbanken snel op. Wolkenvelden en zon wisselen elkaar overdag af. Het blijft overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het noorden tot 11°C in het zuiden van het land. Op de Waddeneilanden blijft de temperatuur steken bij een graad of 5. Er staat een zwakke wind uit uiteenlopende richtingen. Later in de middag en avond wordt de wind overal oostelijk en neemt iets in kracht toe.

Vooruitzichten

Woensdag droog, daarna kans op af en toe regen. Vanaf het weekeinde (zeer) koud en weer met ’s nachts lichte tot matige vorst en overdag temperaturen van enkele graden boven nul. Op zaterdag kans op wat sneeuw en vrij veel wind.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 20 maart tot en met dinsdag 27 maart

Geleidelijke overgang naar wisselvallig weer met temperaturen rond of onder normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn