Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt, nevelig en eerst lokaal nog mist

08 november 2017 door Jannes Wiersema

Het is bewolkt en nevelig, en plaatselijk komt nog mist voor. Op veel plaatsen blijft het droog, slechts zeer lokaal (mot)regent het af en toe. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C en de wind is zwak tot matig, eerst veranderlijk, later op de dag meest noordelijk.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar donderdag is er vrij veel bewolking. Daar waar opklaringen voorkomen ontstaat opnieuw mist. De minimumtemperatuur ligt rond 4°C, in langdurige opklaringen kan de temperatuur tot dichtbij het vriespunt dalen. De wind is zwak en draait van noord tot noordwest naar zuidwest en wordt aan aan de kust matig.

Donderdag overdag is het overwegend bewolkt, mogelijk komen in het oosten eerst nog wat opklaringen voor. In de namiddag en avond gaat het in het noordwesten en later westen af en toe regenen. De middagtemperatuur ligt tussen 7°C in het zuidoosten en 12 in het noordwesten. De wind komt uit het zuidwesten en is zwak tot matig, aan de kust vrij krachtig, in het noordelijk kustgebied eerst af en toe krachtig.

Vooruitzichten

Wisselvallig met geregeld regen of buien, na het weekeinde geleidelijk minder wisselvallig. Middagtemperaturen vrijdag nog boven, later rond de normale waarden.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 15 november tot en met woensdag 22 november

Redelijke kans (60%) op een aanhoudend licht wisselvallig weertype met middagtemperaturen rond of iets beneden normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn