Saturday 25 March
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt, nevelig en overwegend droog.

20 januari 2014 door Jannes Wiersema

13Gisteren was het op veel plaatsen bewolkt,maar een strook over het zuiden en midden van Nederland was het mooi met flink wat zon en deed het voorjaarsachtig aan met daar temperatuur van rond de 10 graden met weinig wind,verder in het Zuidwesten ook wat regen. Het Noordoosten was het ”koud” met een doorstaande ZO / O wind daalde de temperatuur daar gaandeweg de dag,verder was er in het Noordoostelijk Waddengebied een bij vlagen stormachtige ZO/O wind met langs de NO kust windstoten tot 82 KM/U.In de avond afnemende wind. Afgelopen nacht daalde de temperatuur door aanvoer van wat koudere lucht tot 0,8 graden in Roodeschool (Gr) en verder bleef het droog. De gevoelstemperatuur is daar in het Noordoosten al min 4 graden.

Het is vandaag bewolkt en grijs, in de westelijke helft van het land kan soms een spatje regen vallen. De regen trekt naar de noordzee weg in de loop vd dag. De middagtemperatuur loopt uiteen van een graad of 3 in het noordoosten tot 7 graden in de zuidelijke helft van het land. De wind is noordoost- tot noord en neemt langzaam toe naar matig.

Vanavond enĀ  komende nacht blijft het bewolkt. Lokaal kan er wat lichte motregen vallen en in het noord(oost)en is er kans op wat lichte sneeuw. Daar waar de bewolking iets dunner is kan zich bovendien een ondiepe mistbank vormen. De minima lopen uiteen van iets onder het vriespunt in het noordoosten tot +2 en +5 graden in de rest van het land is. De wind is noordelijk en zwak tot matig.

Dinsdag overdag is het bewolkt, het blijft op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 2 graden in het noordoosten tot 6 graden in het westen van het land. De wind is zwak en veranderlijk.

Vooruitzichten

De eerste dagen meest droog maar bewolkt weer. Tijdens het weekeinde neemt de kans op regen toe. Met een graad of 4 in de middag en rond het vriespunt gedurende de nacht is het iets kouder dan de afgelopen periode. Maar zoals de afgelopen tijd is alles nog steeds onzeker hoe het op langer termijn zal gaan verlopen.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png?1390196281214

 

 4 total views,  1 views today

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn