Thursday 30 March
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt, ook hier en daar zon

23 november 2013 door Jannes Wiersema

28Een lagedrukgebied boven Italië trekt na het weekeinde naar Oost-Europa. Een hogedrukgebied ten noordwesten van Ierland wordt zondag boven Schotland verwacht, trekt na het weekeinde richting Ierland en heeft dan een rug tot boven ons land. Dinsdag trekt de rugas over onze omgeving zuidwaarts en als daarna een lagedrukgebied Scandinavië intrekt, wordt bij ons de stroming west tot noordwest. Vrijdag verschijnt er een randstoring boven de noordelijke Noordzee en deze trekt over Denemarken zuidoostwaarts. Volgend weekeinde arriveert er een actieve depressie in het zeegebied tussen IJsland, Noorwegen en Schotland. Dit lagedrukgebied trekt dan over het zuiden van Scandinavië naar Polen waarna er op de westflank van dit laag een stevige noordelijke stroming komt te staan boven de Noordzee.

Vandaag is er vrij veel bewolking en zeer lokaal valt daar soms lichte (mot)regen uit. Een gebied met opklaringen boven de Wadden trekt verder zuidwaarts. Het wordt vanmiddag ongeveer 7 graden. De noord- tot noordoostenwind is zwak boven land en matig tot vrij krachtig aan de kust.

Komende nacht is het half tot zwaar bewolkt en nog steeds kan er plaatselijk lichte (mot)regen vallen. Veel stelt het allemaal niet voor. De minimumtemperatuur loopt erg uiteen. Op de Waddeneilanden wordt het een graad of 7, boven land onder de bewolking ongeveer 4 graden en in opklaringsgebieden kan het licht vriezen. Bovendien kan daar ook plaatselijk mist ontstaan. Boven land staat er weinig wind, aan de kust is de wind matig uit een noordelijke richting.

Morgen krijgen we een tamelijk bewolkte dag met slechts af en toe wat zon. Op enkele plaatsen kan een lichte bui voorkomen. De middagtemperatuur wordt ongeveer 8 graden en de noordelijke wind neemt toe tot matig boven land en (vrij) krachtig aan de kust. (Bron: KNMI)

Een lagedrukgebied boven Italië trekt na het weekeinde naar Oost-Europa. Een hogedrukgebied ten noordwesten van Ierland wordt zondag boven Schotland verwacht, trekt na het weekeinde richting Ierland en heeft dan een rug tot boven ons land. Dinsdag trekt de rugas over onze omgeving zuidwaarts en als daarna een lagedrukgebied Scandinavië intrekt, wordt bij ons de stroming west tot noordwest. Vrijdag verschijnt er een randstoring boven de noordelijke Noordzee en deze trekt over Denemarken zuidoostwaarts. Volgend weekeinde arriveert er een actieve depressie in het zeegebied tussen IJsland, Noorwegen en Schotland. Dit lagedrukgebied trekt dan over het zuiden van Scandinavië naar Polen waarna er op de westflank van dit laag een stevige noordelijke stroming komt te staan boven de Noordzee.

Vooruitzichten

Over het algemeen tamelijk bewolkt najaarsweer met temperaturen tussen de 7 en 10 graden en in de nachten veelal (ruim) boven nul. Op de meeste dagen blijft het overwegend droog, in het midden van de week is er een iets grotere neerslagkans.

Vooruitzichten lange termijn
zaterdag 30 November tot en met zaterdag 07 December

Grote kans op een wisselvallig weertype met temperaturen rond of boven de normale waarden.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png?1385191672493

 9 total views,  1 views today

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn