Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt, regen, later flink toenemende wind.

30 oktober 2018 door Jannes Wiersema

Het is vandaag zwaar bewolkt. Een gebied met regen trekt de komende uren naar het westen weg. Vervolgens kan er nog af en toe wat regen vallen. Later op de dag gaat het van het zuidwesten uit opnieuw harder regenen. In totaal valt er (inclusief de neerslag van vannacht) 10-20 mm, in het zuiden en zuidwesten lokaal 20-40 mm. Verder is het nevelig en vooral in de ochtend is er een kleine kans op mist. In de avond klaart het van het zuiden uit op en kan een enkele bui tot ontwikkeling komen. De middagtemperaturen liggen rond 6°C, vanaf het eind van de middag neemt de temperatuur vanuit het zuidwesten toe naar ongeveer 9 a 10 °C. De wind draait van noordoost naar zuid en is zwak tot matig, in het Waddengebied eerst (vrij) krachtig. Vanaf halverwege de middag draait vanuit het zuidwesten naar west en neemt daarbij in korte tijd fors toe en wordt vlagerig. Boven land neemt de wind dan toe naar vrij krachtig tot krachtig, langs de kust en boven het IJsselmeer naar hard, mogelijk stormachtig. Daarbij is er in de kustgebieden kans, maar mogelijk ook in de Limburgse heuvels, een kans op zware windstoten tussen 75 en 90 km/uur.

 komende nacht er aanvankelijk in de noordelijke helft van het land nog enkele buien voor, maar vanuit het zuiden wordt het droog en trekken opklaringen het land binnen. De minima komen uit op omstreeks 4°C. De west tot zuidwestelijke wind is matig tot vrij krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer hard, mogelijk stormachtig met vooral in het Waddengebied een kans op zware windstoten van rond 80 km/uur. In de loop van de nacht neemt de wind vanuit het zuiden af.

morgen zijn er wolkenvelden en blijft het tot halverwege de middag droog. Aan het eind van de middag kan er van het zuiden uit wat lichte regen vallen. De middagtemperatuur komt uit op ongeveer 10°C. De wind draait van zuid naar zuidoost en is matig en aan de kust af en toe vrij krachtig.

Vooruitzichten

Vrij zacht met middagtemperaturen tussen 10 en 15°C. Daarbij af en toe zon, dagelijks kans op wat regen, maar ook langere droge perioden.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 06 november tot en met dinsdag 13 november

Grote kans (80%) op een vrij zacht weertype met overheersend droge momenten en slechts af en toe wat regen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn