Monday 4 March
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt, van het westen uit regen, later vandaag droger.

08 maart 2017 door Jannes Wiersema

Het is bewolkt en een gebied met regen trekt van west naar oost over ons land. In de loop van de middag wordt het in het noordwesten droog. De middagtemperatuur ligt rond 10°C. De wind draait naar zuidwest en neemt in de ochtend verder toe naar matig tot vrij krachtig boven land en krachtig aan de kust. In de middag draait de wind naar westelijke richtingen en neemt dan af.

 Kaart verwachtingen vandaag dag

Vanavond en vannacht is er in het zuiden veel bewolking met af en toe regen, in het noorden zijn er opklaringen met kans op mistbanken. De zwakke tot matige wind komt uit overwegend westelijke richtingen. De minimumtemperatuur varieert van dicht bij het vriespunt in het noorden tot 7°C in het zuiden.

Donderdag overdag is het eerst bewolkt en nevelig, met in het noorden kans op mistbanken en in het zuiden regen. In de loop van de dag breekt de bewolking en komt de zon soms tevoorschijn. Wel kunnen er enkele buien overtrekken. De middagtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het noordwestelijk kustgebied tot 12°C in het zuidoosten. Met een matige, langs de kust (vrij) krachtige (zuid)westenwind wordt het ongeveer 11°C.

Vooruitzichten

Geregeld zon. Vrijdag droog, op de overige dagen mogelijk wat regen of een bui. Aanvankelijk liggen de temperaturen enkele graden boven normaal, na het weekeinde rond normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 15 maart tot en met woensdag 22 maart

Ongeveer 60% kans op overwegend droog weer met middagtemperaturen rond normaal. Rond 40% op een wisselvalliger weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn