Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt, van het zuidoosten uit deels opklarend.

13 januari 2018 door Jannes Wiersema

De ochtend begint overwegend bewolkt en plaatselijk is het aanvankelijk nog mistig. Van het zuidoosten uit breekt de bewolking geleidelijk, in het noorden blijft het waarschijnlijk bewolkt. Het blijft overal droog. De maximumtemperatuur varieert van 4°C in het noordoosten tot plaatselijk 8°C in het zuidoosten. De oost- tot zuidoostenwind is overwegend matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nachtKaart verwachtingen morgen dag

In de nacht van zaterdag naar zondag overheerst in het noorden waarschijnlijk de bewolking, in de rest van het land wisselen opklaringen af met wolkenvelden. Het blijft droog. De minimumtemperatuur ligt onder de bewolking net boven het vriespunt, in de opklaringsgebieden gaat het 1 tot 2 graden vriezen. De oost- tot zuidoostenwind is zwak tot matig, aan de kust en boven het IJsselmeer mogelijk vrij krachtig.

Zondag overdag zijn er op de meeste plaatsen flinke zonnige perioden maar in het noorden blijft het bewolkt. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 2°C in het noorden tot 6°C in het zuidoosten. De wind is overwegend matig uit het zuidoosten.

Vooruitzichten

Maandag regen. Daarna wisselvallig weer met winterse buien en soms veel wind. Temperaturen rond normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 20 januari tot en met zaterdag 27 januari

Overgang naar rustig weer met afnemende neerslagkans met ’s nachts op veel plaatsen lichte vorst. Na het weekeinde van 20 januari grote (70%) kans op overgang naar wisselvallig en (vrij) zacht weer. Er is een kleine (30%) kans op enige tijd koud en meest droog weer.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn