Monday 24 June
Weerman Jannes Wiersema

Brede opklaringen, morgen toenemende bewolking gevolgd door regen.

29 december 2013 door Jannes Wiersema

38Aan de zuidflank van een sturend laag boven de Noorse Zee wordt met een westelijke stroming polaire lucht aangevoerd.Een trog (met apart laagje) om 00 UTC boven het westen van ons land trekt noordoostwaarts en zal in de ochtend het noordoosten van ons land passeren Het actiefste gedeelte van de trog ligt boven het midden en zuiden van het land. Daarna volgt een trekrug, gevolgd door een frontaal systeem op maandag.Dit frontaal systeem behoort tot een laag dat bij aanvang van deze run nog ver op de Atlantische Oceaan ligt en uiteindelijk als sturend laag ons weer gaat beïnvloeden. Als eerste bereikt een warmtefront in het begin van maandagmiddag het westen van het land en in het begin van maandagavond  bereikt een koufront het westen van het land en dit front verlaat maandagavond het oosten

Er zijn brede opklaringen, maar in het uiterste oosten is er eerst nog meer bewolking aanwezig en valt regen. Vanmiddag zijn er perioden met zon en alleen het noorden van het land maakt dan nog kans op een lichte regenbui. De middagtemperatuur wordt ongeveer 7 graden. De zuidwestenwind is overwegend matig, 3 tot 4 Bft, aan de kust (vrij) krachtig, 5 tot 6 Bft.

Komende nacht neemt vanuit het westen geleidelijk de bewolking toe. De wind draait naar het zuiden en is zwak tot matig langs de kust vrij krachtig. De minimumtemperatuur ligt rond de drie graden.

Maandag overdag is het bewolkt en aanvankelijk nog droog. In de middagtemperatuur komt weinig verandering, deze ligt nog steeds rond de 7 graden. In de loop van de middag gaat het van het westen uit van tijd tot tijd regenen. De zuidenwind trekt aan en wordt boven land matig tot vrij krachtig en langs de kust hard of stormachtig, 7 tot 8 Bft. (Bron: KNMI)

Was er op de langere termijn een sprankje hoop eerder deze week dat het wat kouder zou gaan worden,nu lijkt deze kans helemaal verkeken en houden we het huidige weer met aanhoudend wisselvalligheid.

Vooruitzichten

Wisselvallig weer en vrij zacht met temperaturen, zowel ’s nachts als overdag, iets boven de langjaargemiddelde waarden

Vooruitzichten lange termijn
zondag 05 januari tot en met zondag 12 januari

Grote kans (70%) op het aanhouden van het wisselvallige weertype met temperaturen rond of iets boven het langjarig gemiddelde.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png?1388302377001

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn