Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

Buien en af en toe zon.

17 maart 2019 door Jannes Wiersema

Een gebied met regen is naar naar Duitsland weg getrokken maar van het westen uit trekken alweer buien het land in, soms vergezeld van onweer, hagel en windstoten tot  70 km/uur. Tussen de buien door breekt de zon even door. In de avond neemt de buiigheid tijdelijk wat af. De middagtemperatuur wordt 7 à 8°C en de westelijke wind is matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig. In het zuidoosten komt de wind eerst uit het zuidwesten 3 – 6 Bft.

Komende nacht trekt een volgend gebied met buien van noordwest naar zuidoost over het land. In het noordelijk kustgebied kunnen bij buien zware windstoten tot 75 km/uur optreden. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 2°C in het oosten en zuidoosten tot 5°C vlak aan zee. De wind is west tot zuidwest en is matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig. In de loop van de nacht draait de wind naar west tot noordwest.

Morgen is het een afwisseling van zon en stapelwolken en komen er enkele buien voor. Later in de middag wordt het van het zuidwesten uit droog en komt er steeds meer ruimte voor de zon. De maximumtemperatuur bedraagt 8°C. De noordwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig 3 – 6 Bft.

Vooruitzichten

Vanaf dinsdag overgang naar droog voorjaarsweer met af en toe zon en weinig wind. Eerst vrij fris met kans op nachtvorst, later volgende week lopen de temperaturen mogelijk op richting 15°C.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 24 maart tot en met zondag 31 maart

Eerst tijdelijk grotere kans op wat regen en temperaturen beneden normaal. In de laatste week van maart grote kans (70%) op rustig en droog weer. Er is grote onzekerheid in de temperatuur, de kans op temperaturen beneden normaal is ongeveer even groot als temperaturen boven het langjarig gemiddelde.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn