Tuesday 27 February
Weerman Jannes Wiersema

Buien en zon vandaag verder veel wind.

09 december 2018 door Jannes Wiersema

Er is vanmorgen tamelijk veel bewolking met op veel plaatsen is het buiig. Langzaam verplaatst het zwaartepunt van de neerslag zich naar het zuidoosten. Van het noorden uit komen er opklaringen, maar enkele buien zijn nog de gehele dag mogelijk. De maximumtemperatuur ligt rond 10°C. De wind draait in de loop van de ochtend van west naar noordwest en is landinwaarts matig tot vrij krachtig. Boven het IJsselmeer en aan de kust is de wind krachtig tot hard met soms nog zware windstoten tot ongeveer 80 km/uur. Vanavond neemt de wind boven land iets af.

In de nacht naar maandag en maandag overdag is het wisselend bewolkt en trekken er nog een aantal buien over het land. In de nacht wordt het ca. 4°C, vlak aan zee enkele graden hoger. De maxima liggen rond 8°C. De wind is west tot noordwest en matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, soms hard. In de avond neemt de wind vooral boven land af.

Vooruitzichten

Overwegend droog en rustig weer. Na dinsdag enkele vrij koude dagen met in de nacht en ochtend lichte vorst. In het weekeinde sterk toenemende kans op neerslag en waarschijnlijk een overgang naar zachter weer.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 16 december tot en met zondag 23 december

Grote kans (80%) op een weertype met geregeld regen of buien. De maximumtemperaturen liggen waarschijnlijk iets boven het langjarig gemiddelde, de minima liggen er ruim boven.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn