Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

Buien, met kans op onweer en windstoten.

24 augustus 2018 door Jannes Wiersema

Het is wisselend bewolkt met zon en stapelwolken. Met name in het noorden enkele buien, met een toenemende kans op onweer. In de avond bereiken actieve buien de westkust met grote kans op onweer en windstoten. Plaatselijk kan ook hagel voorkomen. Het wordt beduidend koeler dan de afgelopen dagen, de middagtemperatuur ligt rond 18°C. De westenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht trekken de buien oostwaarts. In de kustprovincies valt lokaal veel neerslag, ongeveer 20 mm en lokaal nog wat meer . De minima liggen tussen 14°C aan de kust en 9°C in het oosten. De wind is zuidwest tot west, matig. Aan de kust komt de wind uit het noordwesten en is vrij krachtig, langs de zuidwestkust krachtig. Bij buien kunnen  windstoten voorkomen.

Morgen is het wisselend bewolkt met vooral in het midden en noorden buien, soms met onweer en hagel. Plaatselijk kan weer veel neerslag vallen  (totaal (40-70 mm in het (noord)westen. ). De middagtemperatuur  rond de 17°C. De wind komt uit west tot noordwest en is matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig 4 – 6 Bft.

Vooruitzichten

Wisselvallig,met na het weekend stijging van de temperatuur. Dinsdag blijft het op de meeste plaatsen droog.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 31 augustus tot en met vrijdag 07 september

Een vrij grotekans op een rustig en droog weertype met temperaturen rond normaal van 20 graden.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn