Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Buien, mogelijk met onweer.

25 augustus 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend is het meest bewolking en trekken er gebieden met buiige regen richting het oost over het land, met vooral in de kustgebieden kans op onweer en windstoten tot 60 km/u. Later in de   ochtend klaard et wat op  met dan ook af en toe ruimte voor de zon en dan vooral in het midden en noorden buien met kans op onweer, hagel en in de kustgebieden ook windstoten. Lokaal kan er veel neerslag vallen, in het westen en noordwestelijke deel van ons land op veel plaatsen 20 mm of meer. De middagtemperatuur ligt rond 17°C. De wind komt uit westelijke richtingen en is eerst zwak tot  matig, aan de westkust vrij krachtig tot krachtig 2 – 6 Bft.

Waarschuwing land 0 new 

Vanavond nemen de buien langzaam af en overhersen de droge perioden en komende nacht wordt het op de meeste plaatsen droog, maar in het noorden kan nog een enkele bui voor komen. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 11°C in het noordwesten tot  7°C in het zuidoosten. De wind draait naar zuidwest en neemt af naar zwak tot matig, in het Waddengebied naar matig tot vrij krachtig 2 – 5 Bft.

Zondag zijn er perioden met zon en is het op de meeste plaatsen tot in de middag droog. Later in de middag neemt de bewolking vanuit het westen toe en gaat het in de avond regenen. De maximumtemperaturen  van 17°C langs de kust tot 19°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind neemt geleidelijk toe naar matig, in de kustgebieden naar vrij krachtig 2 – 5 Bft.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten

Tot half volgende week oplopende temperaturen, daarna beduidend koeler. Dinsdag droog verder eleke dag kans op regen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn