Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

Buiige regen met onweer in het NO, vanmiddag van het westen uit droog.

10 mei 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend is het bewolkt en is er op veel plekken sprake van buiige regen, in het oosten is er daarbij kans op onweer. In de loop van de middag wordt het op steeds meer plaatsen droog en breekt van het westen uit de zon door. Het wordt beduidend koeler dan de afgelopen dagen met middagtemperaturen die uiteenlopen van 14°C aan zee tot lokaal 18°C in het oosten. De wind is westelijk en zwak tot matig van kracht. In de loop van de middag wordt de wind overal noordwestelijk en matig, langs de kust en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig.

 Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

Komende nacht zijn er vooral in het noordoosten enkele wolkenvelden. In het westen en zuidwesten ontstaan er enkele mistbanken. Het blijft droog. De minima variëren van lokaal 3°C in het zuidwesten en midden tot 10°C in het uiterste noordoosten. Er staat een zwakke tot matige west- tot noordwestenwind. In het westen en zuiden wordt de wind in de loop van de nacht zwak en variabel.

Vrijdagochtend lossen de mistbanken op en in de middag ontstaan er stapelwolken. Het blijft droog. De temperaturen lopen op naar waardes tussen 16°C aan de kust tot lokaal 20°C landinwaarts. De wind draait overal naar zuidoost en is zwak. Aan het einde van de ochtend gaat de wind in de kustgebieden vanaf zee waaien. In de avond wordt de wind overal oostelijk, aan zee en op het IJsselmeer neemt de wind dan toe naar matig.

Vooruitzichten

Zaterdag grotendeels droog, perioden met zon en vrij zacht. Zondag bewolkt, regen en vrij koel. Daarna geleidelijk droger en temperaturen rondom de normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 17 mei tot en met donderdag 24 mei

De dagelijkse neerslagkans ligt rond 40%. De maximumtemperatuur ligt waarschijnlijk rond of net onder normaal (70% kans).

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn