Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

De dag begint op veel plaatsen met mist,maar in het Noorden ook opklaringen met de zon

21 maart 2019 door Jannes Wiersema

Vanochtend is het op veel plaatsen nevelig met op een aantal plaatsen ook (dichte) mist. Verder komen er vooral in het zuidoosten en aanvankelijk ook in het noorden enkele opklaringen voor. In de loop van de ochtend gaat de mist op veel plaatsen over in (laaghangende) bewolking. Aan de kust blijft het mogelijk de hele dag grijs. Vanmiddag is er tamelijk veel bewolking, maar breekt ook hier en daar de zon door. De kans daarop is het grootst in het zuidoosten. De maximumtemperatuur ligt tussen 12°C op de Wadden en 16°C in het zuidoosten. De wind komt overwegend uit een zuidwestelijke richting en is zwak, in het noorden lokaal matig.

Komende nacht klaart het van het zuiden uit op, maar in de noordelijke helft blijven waarschijnlijk wolkenvelden aanwezig. In de opklaringsgebieden kan er gemakkelijk weer mist ontstaan. Onder de bewolking wordt het niet kouder dan een graad of 7, in de opklaringen kan het plaatselijk 2°C worden. De wind is variabel en zwak tot matig, kracht 3 of minder.

morgen lost de mist in de loop van de ochtend op. De middag verloopt op veel plaatsen zonnig. De middagtemperatuur loopt uiteen van 14°C het noorden tot 19°C in het zuidoosten. De zuidenwind is meest matig.

Vooruitzichten

Wolkenvelden, ook geregeld zon en vooral maandag kans op wat regen of een bui. De maximumtemperaturen liggen na zaterdag iets onder het langjarig gemiddelde.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 28 maart tot en met donderdag 04 april

Ongeveer 60% kans op het aanhouden van het overwegend droge weertype. Er is ook ongeveer 40% kans op een overgang naar een wisselvallig en koel weertype.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn