Thursday 20 June
Weerman Jannes Wiersema

Een enkele bui, in het zuidoosten geruime tijd regen.

27 augustus 2015 door Jannes Wiersema

In de middag een bui.

Een golvend koufront ligt boven het oosten van het land en trekt oostwaarts en stagneert vandaag ten zuidoosten van ons land. Het front blijft dan de gehele periode golven van Midden-Frankrijk naar Midden-Duitsland en trekt slechts langzaam verder oostwaarts. Het aandachtsgebied bevindt zich derhalve in een (zuid)westelijke stroming van maritiem-polaire lucht. Vooral vandaag heeft het land nog wel te maken met de aanwezigheid van de frontale kap van het koufront.

Vandaag is er veel bewolking en gaat het met name in het zuidoosten langdurig regenen. Elders kan een enkele bui tot ontwikkeling komen. De maximumtemperatuur ligt rond 18 graden. De zuidwestelijke wind blijft matig, aan zee soms (vrij) krachtig.

NEERSLAG:

Vandaag in de zuidoostelijke helft regen, meest intensief in Limburg. In de noordwestelijke helft meer een verbrokkeld beeld met wat (inzaaiings-)buitjes, vooral in de middag. In de nacht naar vrijdag geleidelijk droog. Vrijdag nog een kleine kans op een lichte bui uit een uit de kluiten gewassen TCu

In de nacht naar vrijdag blijft het op de meeste plaatsen droog en gaat het vanuit het noordwesten op steeds meer plaatsen opklaren. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 13 graden. De zuidwestenwind is zwak tot matig.

Vrijdag overdag zijn er perioden met zon en blijft het op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 18 graden vlak aan zee tot 21 graden in het binnenland. De zuidwestenwind is meest matig.

Een hoogterug boven Centraal-Europa zorgt voor een zuidwestelijke stroming. De aangevoerde lucht wordt geleidelijk warmer. Dit komt doordat we in de loop van het weekend weer aan de warme kant van het golvende polaire front terecht lijken te komen. In de loop van maandag lijkt het koufront te passeren (timing nog onzeker) Daarna komt een noordweststroming van polaire lucht op gang.

Vooruitzichten

Geleidelijk oplopende temperaturen naar zomerse, mogelijk tropische waarden op zondag. Tevens toenemende kans op onweer. Vanaf dinsdag koeler.

Vooruitzichten lange termijn
donderdag 03 september tot en met donderdag 10 september

Grote kans (80%) op voortzetting van het koelere weer met temperaturen iets onder normaal, af en toe zon en soms een bui.

Temp. op 2m in °C - Noord-Oost Nederland

Neerslag in mm. - Noord-Oost Nederland

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn