Thursday 20 June
Weerman Jannes Wiersema

Een enkele buien

28 juli 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag hebben we een wisselende bewolking en af en toe trekt er een bui over. De maxima liggen rond 21°C. De zuidwestelijke wind is matig, aan de kust (vrij) krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Vanavond zijn er opklaringen en blijft het op veel plaatsen droog. Komende nacht neemt van het zuidwesten uit de bewolking toe en vooral in het noorden en westen gaat het af en toe regenen. De minima lopen uiteen van 14°C in het noorden van het land tot 17°C in het zuidoosten. De zuid tot zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Zaterdag is het half tot zwaar bewolkt en het regent af en toe. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 19°C in het noorden tot lokaal 24°C in het zuidoosten. De wind komt uit een zuidwestelijke richting en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Vooruitzichten

Wisselvallig met af en toe zon, maar ook enkele buien. De temperaturen liggen aanvankelijk rond normaal maar in de loop van volgende week wordt het mogelijk zomers warm.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 04 augustus tot en met vrijdag 11 augustus

Grote kans (ca. 70%) op een wisselvallig weertype met temperaturen rond of iets beneden normaal. Daarnaast is er een kleine kans (ca. 30%) op een warmer weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn