Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Eerst af en toe regen, later (onweers)buien

13 augustus 2018 door Jannes Wiersema

Er is veel bewolking en in de ochtend valt er hier en daar regen of er komt een bui voor, mogelijk met onweer. In de middag breekt de zon door maar dan ontstaan er ook enkele stevige buien, met onweer en lokaal hagel. Plaatselijk kan in korte tijd veel neerslag vallen, tussen 20 en 40 mm. De buien gaan tot in de avond door. De maximumtemperatuur ligt tussen 21°C langs de westkust en 24°C in het oosten. De wind is zwak uit richtingen tussen oost en zuid, draait in de ochtend naar zuidwest en wordt matig, langs de kust af en toe vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar dinsdag is er veel bewolking en trekken nog enkele buien over. De minimumtemperatuur wordt 16 of 17°C. De westelijke wind is matig, langs de kust soms vrij krachtig.

Dinsdagochtend is het wisselend bewolkt en vooral in het oosten komen er nog enkele buien voor. In de middag wordt het zo goed als droog en breekt van het westen uit de zon steeds beter door. De maximumtemperatuur ligt rond 22°C. De wind blijft westelijk en is matig, langs de kust noordwest en vrij krachtig.

Vooruitzichten

Eerst (vrij) warm en droog weer, donderdag gevolgd door regen of buien. Daarna een kleine kans op regen en temperaturen rond normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 20 augustus tot en met maandag 27 augustus

Grote (85%) kans op vrijwel droog weer met een vrij grote spreiding van de temperatuur rond de normale waarden voor eind augustus.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn