Saturday 9 December
Weerman Jannes Wiersema

Eerst af en toe zon, later mogelijk wat regen.

21 oktober 2013 door Jannes Wiersema

In de middag een bui.

In het noorden zijn er eerst nog wat buien. Elders is er aanvankelijk nu en dan zon. In de loop van de ochtend neemt de bewolking toe en kan er vooral in het westen, midden en noorden mogelijk wat lichte regen vallen. De middagtemperatuur ligt rond 17 graden. De zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Komende nacht is het droog en zijn er bredere opklaringen. De minimumtemperatuur wordt omstreeks 14 graden.

Dinsdag overdag schijnt geregeld de zon al is er ook hoge sluierbewolking. Aan het einde van de dag neemt van het zuiden uit de bewolking en de kans op buiige regen toe. Het is met middagtemperaturen van 18 tot 21 graden ronduit zacht. De zuidenwind is meest matig en aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Het bovenluchtpatroon laat de eerste dagen een hoogtelaag boven de Atlantische Oceaan, west van Groot-Brittanniƫ, zien.Vanaf vrijdag zien we in vrijwel alle oplossingen dat de hoogtetrog naar het zuiden uitzakt en de weg vrij maakt voor een meer zonale stroming in onze omgeving. Het eerste deel van de periode krijgt ons land van tijd tot tijd te maken met buien en of frontale neerslag aan de oostflank van deze hoogtetrog. Na vrijdag zien we in vrijwel alle EPS-oplossingen de meanderende stroming overgaan in een meer of minder sterke zonale stroming, waarbij de 500-hPa-isohypse van 552 dm ten noorden van ons land blijft. Als gevolg van deze zonale stroming zien we lagedrukgebieden van west naar oost verplaatsen. Hiermee gaan dan ook frontpassages gepaard, hetgeen zorg draagt voor perioden met regen. Er zijn een paar EPS-members, die naar een meer noordwestelijke aanvoer van koudere polaire lucht gaan, maar de meerderheid gaat naar waarden voor maximumtemperatuur rond de normale waarden en naar minima boven de langjaargemiddelden.

Vooruitzichten

Wisselvallig en vrij zacht weer met af en toe zon en elk dag kans op wat regen of een bui

Vooruitzichten lange termijn
maandag 28 oktober tot en met maandag 04 november

Grote kans (80 %) op het aanhouden van het wisselvallige weertype met boven normale minima en maximumtemperaturen die geleidelijk dalen naar de langjaargemiddelde waarden.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn