Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

Eerst bewolkt en druilerig,later vandaag droog met af en toe de zon

17 oktober 2019 door Jannes Wiersema

De dag begint  overwegend bewolkt en vooral in de oostelijke helft valt er van tijd tot tijd motregen. Van het westen uit wordt het droger en komt de zon in de loop van de ochtend af en toe tevoorschijn.

Vanmiddag wordt de bewolking in het zuiden en oosten weer dikker en gaat het daar opnieuw van tijd tot tijd regenen. Elders is er af en toe zon en is er kans op een bui. Komende avond is het half tot zwaar bewolkt en komen er verspreid over het land enkele buien voor. De middagtemperatuur komt uit rond 15°C bij een overwegend matige zuid- tot zuidwestelijke wind.

Komende nacht is het wisselend  bewolkt, met lokaal  een bui. De minimumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind is zuidelijk en meest matig, in de kustgebieden mogelijk vrij krachtig.

Morgen is het ook wisselend bewolkt met vanuit het westen  van tijd tot tijd enkele buien , mogelijk met onweer en kans op windstoten tot 60 km/uur. In de avond beperken de buien zich tot het westen, midden en noorden. De middagtemperatuur ligt rond 16°C. De wind is zuidwestelijk en is matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig 6 Bft, mogelijk enige tijd hard 7 Bft met in het noordwestelijk kustgebied kans op zware windstoten rond 75 km/uur.

Vooruitzichten

Zaterdag nog veel bewolking en perioden met regen, vanaf zondag overwegend droog met iets meer zon. Middagtemperaturen rond normaal voor de tijd van het jaar, rond dinsdag mogelijk zachter.

Vooruitzichten lange termijn

Donderdag 24 oktober tot en met Donderdag 31 oktober

Grote kans op een licht wisselvallig weertype met dagelijks 30-50% kans op regen. Temperaturen eerst waarschijnlijk rond normaal, aan het einde van de periode een toenemende kans (60-70%) op temperaturen aan de lage kant voor de tijd van het jaar.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn