Saturday 9 December
Weerman Jannes Wiersema

Eerst bewolkt en lokaal motregen, vanmiddag ook wat zon.

06 april 2015 door Jannes Wiersema

In de middag een bui.

Een hoog boven Ierland heeft dinsdag een uitloper richting midden Europa. Aan de noordflank hiervan trekken nog enkele zwakke fronten zuidoostwaarts, maar veel activiteit zit hier niet op. Vanaf donderdag verplaatst het centrum van het hoog zich oostwaarts en komt dan boven het continent te liggen. De stroming blijft zwak maar wordt dan wel aflandig. Vanaf vrijdag komt het centrum van het hoog nog wat oostelijke te liggen. De stroming draait dan naar het zuidwesten en af en toe komt er dan een storing in de buurt of in afgezwakte vorm over.

De dag begint bewolkt en plaatselijk valt er wat (mot)regen. Vanmiddag blijft het op de meeste plaatsen droog en van het noordoosten uit breekt de zon langzaamaan op steeds meer plaatsen door, in het zuidwesten echter blijft de bewolking overheersen. De middagtemperatuur ligt rond 11 graden. De wind komt eerst uit west tot noordwest en is zwak tot matig, maar draait van het noorden uit naar noordoostelijke richtingen.

Vanavond klaart het verder op en vannacht zijn er brede opklaringen. Lokaal kan er een mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 5 graden vlak aan zee tot rond het vriespunt in het oosten. Er staat weinig wind.

Morgen overdag drijven er vanuit het noorden steeds meer wolkenvelden het land binnen. Het zuidoosten heeft nog de grootste kans op zonneschijn. Het blijft droog en de middagtemperatuur loopt uiteen van 8 graden in het noordwestelijk kustgebied tot plaatselijk 13 graden in het zuiden. Er steekt een zwakke tot matige wind op uit zuidwest tot west. In het noordelijk kustgebied wordt de wind later mogelijk vrij krachtig. 

Vooruitzichten

Perioden met zon en tot het weekeinde droog. De maximumtemperatuur loopt op naar waarden boven het langjarig gemiddelde.

Di Wo Do Vr Za Zo
Zonneschijn (%) 20 30 50 50 40 60
Neerslagkans (%) 10 10 10 20 40 30
Neerslaghoeveelheid (mm) 0 0 0 0 0/3 0/2
Minimumtemperatuur (°C) 2 2/4 1/5 3/6 6/9 3/6
Middagtemperatuur (°C) 11 10/11 12/14 16/17 12/17 13/18
Windrichting W N ZO Z ZW ZW
Windkracht (bft) 3 2 2 3 3 3

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn