Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Eerst bewolkt, later in het noorden opklaringen.

27 februari 2013 door Jannes Wiersema

 

Tijdens de hele verwachtingsperiode blijft een hogedrukgebied min of meer stationair boven de Britse Eilanden. Actieve frontale systemen kunnen onze kust niet bereiken, maar via een noordoostelijke stroming wordt af en toe een verzwakte storing naar onze regio aangevoerd.

De dag begint bewolkt en in het zuiden en midden nevelig. Later in de ochtend en vanmiddag klaart het in het noorden op. In de vroege ochtend was dat al het geval in Roodeschool, zodat daar de temperatuur nog net onder het vriespunt kon zakken tot uiteindelijk – 0,7 graden..

 

In de loop van de middag breiden de opklaringen zich mogelijk nog verder naar het midden uit, maar in het zuiden en zuidoosten blijft het waarschijnlijk bewolkt. De maxima lopen uiteen van 3 of 4 graden in Zuid- Limburg tot rond 6 graden in het noorden. De wind is matig uit noord tot noordoost.

Vanavond en komende nacht breiden de opklaringen zich langzaam verder zuidwaarts uit. Vooral in het noorden ontstaat plaatselijk mist. Het gaat in opklaringgebieden licht vriezen en de wind wordt zwak uit uiteenlopende richtingen.

Morgen overdag zijn er, na het oplossen van eventuele mist, flinke perioden met zon. Het wordt ongeveer 7 graden. De wind is zwak, meestal uit noordelijke richtingen.

Vrijdag passeert een zwak koufront vanuit het noorden. Er is dan ook weer meer bewolking maar tot neerslag komt het vrijwel nergens. Het wordt ongeveer 5 graden bij een matige wind uit noordelijke richtingen. In de nacht 0 tot -3 graden.

Zaterdag is het rustig en schijnt de zon weer vaker. Het blijft droog bij 5 tot 6 graden. Opnieuw en beetje voorjaarsachtig! In de nacht vooral naar het zuiden kans op vorst. Zondag wordt het een graadje zachter en ook dan is het rustig weer met nu en dan zon.

Na het weekend zou het kwik nog wel eens wat verder kunnen gaan oplopen!

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn