Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

Eerst buien, soms met onweer. Morgen perioden met zon.

09 juni 2017 door Jannes Wiersema

Vanochtend komen er buien voor. Bij de buien komen plaatselijk onweer en windstoten voor voor. In de middag wordt het vervolgens op de meeste plaatsen droog en breekt de zon door. Een enkele bui blijft mogelijk. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 18°C in het noorden van het land tot 21°C in het zuidoosten. De zuidelijke wind is zwak tot matig van kracht. Bij buien komt de wind uit uiteenlopende richtingen en zijn er eerst nog windstoten tot circa 65 km/uur mogelijk. In de middag draait de wind naar het westen en is dan matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

 

 Waarschuwing land 0 new

Vannacht zijn er opklaringen en blijft het droog. De minimumtemperatuur is ongeveer 11 graden. Er staat een zwakke, aan de kust en op het IJsselmeer matige zuidwestenwind.

Morgen is er vooral in het westen en noorden hogere bewolking, maar het blijft vrijwel overal droog. In de avond klaart het overal op. De middagtemperaturen lopen uiteen van 18°C op de Wadden tot lokaal 26°C in het zuiden. Er staat een matige zuidwestenwind. In de avond draait de wind naar richtingen tussen zuidoost en zuid en neemt landinwaarts af naar zwak.

Vooruitzichten

Perioden met zon en vrijwel overal droog. Temperaturen rond normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 16 juni tot en met vrijdag 23 juni

Grote (80%) kans op droog weer met oplopende temperaturen.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn